Vår certifiering är din garanti

FSC (Forest Stewardship Council) är ett internationellt märkningsorgan som dokumenterar att märkta varor med ursprung i skogsområden utnyttjas på ett hållbart sätt. För att trä ska kunna FSC-certifieras ska skogsområden utnyttjas på ett sätt som är fördelaktigt för både naturen och lokalsamhället, och viktigast av allt, se till att inga fler träd avverkas än att skogen kan kunna reproducera dem.
2018 fick vi vårt FSC®-certifikat förlängt i ytterligare fem år, vilket vi är stolta över. Som innehavare av ett FSC®-certifikat bidrar vi till att säkerställa hållbart byggande inom tillverkning av träprodukter, och ca 80 % av våra laminat är FSC-certifierade. Därmed kan vi leverera bearbetade laminat- och spånskiveprodukter med FSC Mix-etiketten.

Att Mix-märket sitter på produkter som innehåller ett eller flera av följande ämnen: Trä från FSC-certifierade skogar, kontrollerat trä/FSC Controlled Wood och återvunnet material: 

  • Denna produkt är tillverkad av FSC®-certifierat och annat kontrollerat material.

  • Denna produkt är tillverkat av material från välskötta, FSC®-certifierade skogar och andra kontrollerade källor.

  • Denna produkt är tillverkat av material från välskötta FSC®-certifierade skogar, återvunna material och andra kontrollerade källor.

  • Denna produkt är tillverkat av material från välskötta FSC®-certifierade skogar eller av återvunnet material.

  • Denna produkt är tillverkat av återvunna material och andra kontrollerade källor. Säg inte att produkter som bär 'Mix'-etiketten är tillverkade av material från ansvarsfullt och välskötta skogar utan att hänvisa till de källor som används.

Följande av våra produkter är märkta med FSC Mix Credit:

Plywood, spånskivor och melamin, MDF-skivor, laminat, skivor med pålimmat laminat.