EGGER vinner två designpriser

Vår österrikiska partner EGGER har precis vunnit två priser för deras mattlackerade MDF-plattor Perfect Sense med Feelwood-struktur: en Red Dot Award och en German Innovation Award.

Red Dot Awards är en internationell designtävling inom bland annat produktdesign och designkoncept, och är en av de mest eftertraktade utmärkelserna för bra design. EGGER har fått ”Red Dot” för hög designkvalitet och för idén om att kombinera en mattlackerad yta med synkroniserade strukturer på ett hållbart och träbaserat material. Läs vad EGGER själva säger om priset.

German Innovation Awards ges till innovativa produkter som skapar mervärde för användaren. EGGER vann genom att kombinera utseendet och känslan av trä med fördelarna hos en mattlackerad yta som står emot fingeravtryck. Läs vad EGGER själva säger om priset eller läs beskrivningen av produkten.

Som dansk återförsäljare av och partner med EGGER sedan 2014 är vi på LAMIPRO stolta över dem. Produktionen av produkten börjar dock först i höst, så vi får därför vänta med spänning ett tag till på prov och färdiga produkter.

Läs mer om Perfect Sense

Året som gick hos EGGER

I samband med årsskiftet har EGGER gjort en video som visar höjdpunkterna från året som gått.

Visste du exempelvis att EGGER blev medlem i FN:s Global Compact som förbinder EGGER att vara ett hållbart och ansvarstagande företag?

Se videon genom att klicka på uppspelningsknappen till vänster.

Läs mer om FN:s Global Compact

Antibakteriella ytor från EGGER

Det har aldrig varit mer fokus på hygien än nu, och därför är EGGERs antibakteriella laminat mer relevanta än någonsin.

EGGERs antibakteriella laminatytor reducerar nämligen antalet bakterier med 99,9% inom 24 timmar, vilket gör att ytan passar perfekt på ställen där många människor träffas eller där det finns stora krav på rengöring och hygien.

Med EGGERs antibakteriella ytor krävs inte mer än allmän rengöring för att upprätthålla en god hygien, och tack vare de många designmöjligheter kan du hitta en antibakteriell lösning till just ditt projekt. EGGERs produkter är alltså inte bara funktionella och eleganta, utan även hygieniska och lätthanterliga.

Se EGGERs antibakteriella ytor

Möt vår leverantör GENTAS


Vår leverantör, GENTAS, har gjort en presentationsvideo som du inte får missa. Videon tar dig nämligen med på GENTAS stora och moderna fabriker i Turkiet och berättar lite om hur det går till i produktionen.

Visste du att GENTAS tillverkar mer än 400 modeller och mer än 20 typer av laminat som ger dig oanade designmöjligheter och att vi tar emot laminatprodukter från dem varje vecka? Dessutom har vi som återförsäljare av GENTAS LAMINAT sedan 2011 direkt tillgång till deras fabriker, vilket ger oss mycket goda möjligheter att skaffa laminat som passar till just ditt projekt.

Se alla laminatprodukter från GENTAS

EGGER Decorative Collection & app


Tidigare i år lanserade EGGER sin nya Decorative Collection 2020–2022, som består av både nya och redan befintliga produkter. Med ännu fler färgmöjligheter finns det nu möjligheter att skapa ännu fler unika och kundspecifika lösningar där endast fantasin sätter gränserna.

I EGGERs tillhörande Decorative Collection App kan man se hela kollektionen när som helst och du har följaktligen alltid massor av inspiration nära till hands. Appen gör det också lättare att få en känsla för detaljer, texturer och designkombinationer, eftersom den bland annat innehåller en visuell studie och en 3D-funktion. Man kan dessutom göra sin egen moodboard, dela sina designer med andra och hitta information om varje enskild produkt.

Läs mer och hämta appen

Se EGGERs Decorative Collection 2020-2022

Möbelkomponenter komponenter

Se videon och bli inspirerad till hur och varför du ska använda möbelkomponenter i dina designer.

Se mer här

 

 

Black is back

EGGER har åter presenterat sin insikt - där de denna gång fokuserar på att skapa kontrast. Det görs genom att använda svarta element, antingen som accent eller huvudelement i din inredning.

Upplev fallet här

 

 

Matchande ytor utstrålar en lyxig och komplett atmosfär

Bli inspirerad av hur du kan matcha ytorna på ditt kök med EGGER-ytor.

Unik upplevelse av Feelwood i 3D 

 

Med EGGERs 3D-funktion är det möjligt att se Feelwoods laminatytor i 3D-läge. Feelwood är en ny höjdpunkt inom ytskikt. Texturen återger träets utseende, känsla och estetik, vilket ger ett mycket naturligt och äkta utseende. När Feelwood används på båda sidorna om ett givet kärnmaterial kan ytan vara svår att skilja från faner och massivt trä.

 

Se Feelwood i 3D

Vill du se mer?

Om du vill ha ännu mera inspiration finns det stor chans att hitta det på EGGER:s hemsida. När du hittat den helt perfekta lösningen på ditt projekt är vi redo att hjälpa dig att förverkliga den.

Börja här